Retro Con
Dit was een schoolopdracht voor de HBO module Grafisch ontwerpen, betreffende een fictieve zelfverzonnen conventie. 
Het verhaal 
De jaren 80 zijn terug van weggeweest! Het tijdperk waar de actiehelden als Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger, floreerde op de zilveren schermen, action-figures als hete broodjes over de toonbank gingen en waar een heuse oorlog gevoerd werd om de meeste spelcomputers te verkopen. Welkom bij Retro Con!
Retro Con is een fictieve conferentie, die voortkomt uit een schoolopdracht. Hierbij moest ik als grafisch vormgever een conferentie bedenken en daarvoor een visuele identiteit ontwerpen. De beurs betreft stripboeken, actiehelden, action figures en spelcomputers van toen en nu. 
Te ontwerpen:
- Logo
- Brochure
- Merchandise 
Het logo
Het logo is gebaseerd op logo ontwerp uit de jaren 80, met de grote metaalachtige letters in combinatie met een contrasterende kleur script letter. Echter moest het logo wel van deze tijd zijn en moet het toepasbaar zijn op de meest uitlopende producten. Daarnaast wilde ik elementen terug laten komen, die herkent worden door het publiek. 
Na honderden schetsen ben ik tot de onderstaande uitwerking gekomen.
Het programmaboekje
Dit is een verzamelstuk op zich en speelt hiermee in op de doelgroep (verzamelaars). Deze wordt in gelimiteerde uitgave verkocht en het is meer een naslag werk, dan dat het een programmaboekje is. Elk onderwerp wat op de beurs aangesneden wordt, wordt uitvoerig beschreven en augmented reality maakt de inhoud van het boek interactief. Natuurlijk is er op de beurs de mogelijkheid om dit boek te laten ondertekenen door de aanwezige striptekenaars, filmacteurs etc, om het boek zo nog meer waarde te geven. 
Bij het ontwerp van de cover heb ik me laten inspireren door de retro posters uit de jaren 80, met het neon rose perspectief en de combinatie tussen grote metalen reflecterende tekens en neon gekleurde script letters.
Andere interessante projecten

Back to Top